פוסט אורחת מאת: דורית אמיר
עונת הטיול: 14/5/25 עד 29/6/25 אביב – תחילת קיץ
התכנון של הטיול במערב ארצות הברית היה מדויק ומוקפד, בעיקר בגלל הצורך להזמין לינות מראש באזורי הפארקים הלאומיים במערב ארה”ב. בחלק מהמקרים אפילו פספסנו מלונות כי היינו שאננים. בעזרת אושרה קמחי, יועצת טיולים מומחית לארצות הברית וקנדה, בנינו מסלול טיול במערב ארצות הברית ששם דגש על הפארקים הלאומיים. יצא לנו מגוון ומלא ביופי.
הנופים היו כל כך מרהיבים שלפעמים כבר היה קשה להתפעל, והכבישים הפשוטים נתנו לנו רגעים של מנוחה בין כל ההתרגשויות. בסיכום הזה אני מדלגת על חלקי הדרך הפחות מעניינים ומתמקדת בנקודות העיקריות בטיול למערב ארצות הברית.
מסלול הטיול במערב ארה"ב
המסלול שלנו כלל ביקור בכמה מהאתרים המפורסמים והמרהיבים ביותר באזור. את יום הטיול הראשון התחלנו באורגון ולאחר מכן המשכנו לקליפורניה, שם טיילנו במהלך 9 ימים בסן פרנסיסקו ובפארקים הלאומיים: יוסמיטי, סקוויה ועמק המוות בקליפורניה. מקליפורניה המשכנו ל – 3 ימים בלאס וגאס, 4 ימים באריזונה, 3 ימים ביוטה ו- 4 ימים בקולורדו, שם חווינו תקלה מצערת של אובדן דרכונים שנפרט לכם עליה בהמשך. לסיום, את הטיול למערב ארצות הברית קינחנו במדינת וושינגטון, שם ביקרנו בפארק אולימפיק וחזרנו לאורגון, התחנה הסופית במסלול במערב ארה"ב
מתחילים באורגון
יצאנו ממדפורד דרומה על כביש 101 באורגון. עצרנו ליד Oregon Caves שהיו סגורים לעונה. ידענו שזה המצב וקיווינו לטייל ביער שסביבם, אבל היה קר וגשום. המזל הוא שהדרך לשם יפהפייה ומפותלת כך שגם הסטייה הקטנה השתלמה לנו.
טיול בקליפורניה
20/5/25 – 15/5
כביש 101 היה אחד היפים בטיול. פארק עצי הרדווד (Redwood national park) מרשים כמו שמספרים עליו, ומשלב ים שמציץ מדי פעם, צוקים ואיים קטנים
המשכנו אל
Humboldt Redwoods State Park, קטע יער של 48 ק"מ עם עצי רדווד בני אלפיים שנה. עצרנו לעבור בתוך עץ Drive Through ולראות גם שני "בתי רדווד" משעשעים שנבנו בתוך גזעי ענק. משם ירדנו לכביש 1 האהוב, עד פורט בראג, עיירה חביבה שאושרה המליצה לנו עליה ישבנו בבית קפה עם זמר ופסנתרן והיה לנו בדיוק מה שהיינו צריכים באותו יום.
אטרקציות בסן פרנסיסקו
ביום הראשון בסן פרנסיסקו, הגענו לעיר דרך כביש 20 המפותל. עצרנו קודם בסוסליטו, שנמצאת בצד השני של גשר הזהב בסן פרנסיסקו. סוסליטו היא עיירה מתוקה ומקסימה על ההר, רחובות צרים, מתפתלים ועולים בין בתים מצויירים וגינות פרחוניות. ירדנו לרחוב הראשי המתוייר, הסתובבנו מעט ונשמנו את האווירה לפני הכניסה לסן פרנסיסקו.
ביום השני בסן פרנסיסקו, ביקרנו במוזיאון דה יאנג בפארק גולדן גייט (מעניין) והמשכנו לגן הבוטני הסמוך. מקום שקט ויפה, עם צבים, ברווזים ושבילים ירוקים. כשיצאנו התחיל קונצרט ג'אז ליד המוזיאון וזה היה סוף מושלם ליום.
ביום השלישי בסן פרנסיסקו, בבוקר ראינו מרחוק תהלוכה מוזרה. כשחנינו הבנו שנקלענו למרוץ המוזרים של סן פרנסיסקו. אנשים מחופשים, רוקדים ושמחים. הלכנו איתם כארבעה ק"מ עד הים. אחרי זה ביקרנו בגן היפני בפארק, ואחר הצהריים נסענו לשכונת North Beach שהייתה מלאת צעירים, מוסיקה ואווירה טובה.
ביום הרביעי בסן פרנסיסקו, בילינו יום במוזיאון האקדמיה למדעים. מקום מעניין, מושקע וגדול. היינו שם חמש שעות כולל ארוחה. אחר הצהריים נסענו לתצפית מ – Twin Peaks – זוג פסגות שמשקיפות על העיר. יפה אבל קר ורוחות, אז המשכנו ל – Fisherman’s Wharf לראות כלבי ים שרועים על המזחים.
ביום החמישי בסן פרנסיסקו, נסענו ברכבת ה־Cable Car ליוניון סקוור (חוויה). אחרי סיבוב קצר יצאנו מהעיר. עצרנו ב – Yerba Buena Island לתצפית על המפרץ והמשכנו הלאה.
ביקור בפארקים לאומיים בקליפורניה
ביקור בפארק הלאומי יוסמיטי – המשכנו בנסיעה מסן פרנסיסקו ליוסמיטי. לפארק הלאומי
הגענו בצהריים. בין צוקי ענק בעמק יוסמיטי ראינו את מפלי יוסמיטי העוצמתיים ועוד אחד מרחוק. בסוף הקיץ המפל הגדול יבש, אבל כל עונה זו חוויה אחרת.
לקחנו שאטל ל־Mirror Lake מסלול קל של רבע שעה. מי שמחפש מסלול ארוך יותר יכול לבדוק את המסלול הבא: https://www.alltrails.com/trail/us/california/mirror-lake-via-valley-loop-trail
מכיוון שכבר היינו כמה פעמים בפארק יוסמיטי בעבר (לי זו היתה פעם חמישית), הסתפקנו בזה.
ביקור בפארק הלאומי סקוויה – עשינו מסלול קצר ויפה ליד מרכז המבקרים בין עצי סקוויה ענקיים, ביניהם אחד השלישי בגודלו בעולם. המשכנו דרומה בדרך היפה, בדרך עצרנו לראות את האטרקציה האמיתית. General Sherman Tree – עץ הסקוויה הענק שגילו מעל 2200 שנה., הליכה של 10 דקות בירידה ו־15 דקות בעלייה חזרה. מרשים תמיד.https://www.alltrails.com/trail/us/california/general-sherman-tree-trail
ביקור בעמק המוות בקליפורניה – הנוף הירוק הופך למדברי, מרחבים, בתה מדברית. פשוט, אבל יפה בדרכו. המשכנו משם ללאס וגאס.
אטרקציות בלאס וגאס, נבדה
24-26/5/25
ביום הראשון בדרך ללאס וגאס – עצרנו ברד רוק קניון (Red Rock Canyon) ליד לאס וגאס. טיילנו במסלול נעים לציורי אינדיאנים ועוד שביל קצר ויפה .
קישור לקניון הסלע האדום: https://www.blm.gov/programs/national-conservation-lands/nevada/red-rock-canyon
ביום השני בלאס וגאס – עשינו סיבוב לאורך הסטריפ. שפע צבעים, מוסיקה ואנשים מכל הסוגים שהעין כבר מתעייפת. בערב צפינו במופע ריקודים בלאס וגאס עם אווירה מרשימה ושירים. לאחר מכן חזרנו לסטריפ. בערב זה נראה אחרת.
ביום השלישי בלאס וגאס – בבוקר ביקרנו בגן הבוטני של מלון Bellagio, בערב צפינו במופע ריקודים בלאס וגאס עם אווירה מרשימה ושירים. לאחר מכן חזרנו לסטריפ. בערב זה נראה אחרת. בערב יצאנו ל־Fremont Street Experience. מהמם ומרהיב. תקרת וידאו מעל הרחוב בצורות וצבעים פסיכודלים, הופעות, הרקדות, מוזיקה. מדהים. משם המשכנו לאריזונה.
טיול באריזונה
30/5/25 – 27/5
יום 1: סכר הובר – בסכר הובר באריזונה, עשינו סיור מרתק, בו ירדנו במעלית 160 מ׳ אל הגנרטורים של הסכר, כשבדרך שמענו את הסיפור ההנדסי וההיסטורי של הסכר, המספק חשמל ל-3 מדינות: נבדה, אריזונה וקליפורניה. הסיור אורך שעה, אבל בפועל היינו שם 3 שעות. מומלץ.
לפנות ערב הגענו אל העולם האדום המופלא של סדונה, שהתגלה לנו במלוא תפארתו למחרת.
יום 2: סדונה – התחלנו את הבוקר בסדונה, בכנסייה הבנויה על צוק ענק אדום, מסביב נוף צוקי. מדהים. משם עברנו כמה נקודות תצפית על הצוקים האדומים המרשימים. כאילו מישהו טיפטף מהשמיים חול אדום רטוב ובנה מגדלי ענק. אחר הצהריים, כשמזג האוויר התקרר קצת, נסענו ל – Bell Rock, שם טיפסנו קצת על ההר – יפהפה.
יום 3: קניון אנטילופ (פייג') – יצאנו מסדונה לכיוון Antelope Canyon ליד פייג'. עד פלגסטאף אנחנו נוסעים על כביש 89A היפיפה שעובר לאורך Oak Creek Canyon. אחרי שלוש שעות נסיעה מסדונה הגענו לקניון אנטילופ – קניון חריץ (Slot Canyon) שנמצא במקום שלא מרמז בכלל על מה שמחכה בפנים. מראש קנינו כרטיסים (יקרים) למסלול Lower Antelope Canyon. יורדים בסולם כ-20 מ' ומתחילים ללכת בשביל בין קירות מתפתלים בגוונים אדום-כתום-סגול. האור המופז פה ושם על הקירות מוסיף דרמה וצללים שקשה להאמין שקיים דבר כזה טבעי לגמרי. וכל פינה וסיבוב מצלמים. אין מילים לתאר את היופי.
טיפים חשובים לקניון אנטילופ:
- קניון אנטילופ נמצא בתוך שמורה אינדיאנית ולכן ניתן לבקר בו רק באמצעות סיור מודרך עם מדריכים אינדיאנים.
- יש 2 מסלולים: קניון אנטילופ עליון ותחתון . כאן יש כמה אופציות להזמנת סיורים.
- מומלץ להזמין סיור מראש לשעת הצהריים כאשר השמש נמצאת בניצב לפתח הקניון
- חשוב – מדינת אריזונה לא עוברת בד"כ לשעון קיץ, אבל השמורות האינדיאניות כן עוברות, ולכן לפעמים יש פעם בשעון בין מדינת אריזונה לשמורה שנמצאת באריזונה. אנחנו קנינו כרטיסים לשעה 14:00. מזל שלקחנו שעה ספייר, כי השעון התחלף בלי שידענו, והגענו בזמן.
כאן יש כמה אופציות להזמנת סיורים –
טיול מודרך לקניון אנטילופ תחתון – אופציה 1 –
טיול מודרך לקניון אנטילופ תחתון – אופציה 2 –
טיול מודרך לקניון אנטילופ עליון – אופציה 1 –
טיול מודרך לקניון אנטילופ עליון – אופציה 2 – https://did.li/Upper-Antelope-3
פארקים ביוטה
הפארק הלאומי ציון (Park National .Zion) – הגענו לאזור פארק ציון בצהריים, היה חם במיוחד ודחינו את הטיול לבוקר. נסענו עם השאטל לתחנה האחרונה ונכנסנו ל־The Narrows. מים קפואים עד הברכיים. חוויה מיוחדת.
אחר כך טיילנו קצת לאורך הנהר, נכנסנו למוזיאון הפארק וסיימנו מוקדם בגלל החום.
מלונות מומלצים בפארק הלאומי ציון >>
https://www.oshrak.co.il/category/accommodation-in-the-united-states/
בדרך לברייס קניון עצרנו ב Cedar Breaks National Monument שהייתי בו לפני 15 שנה. סוג של מיני ברייס. מקום גבוה עם כתמי שלג בדרך. אממה, השביל המקסים בו טיילתי בעבר היה סגור בגלל השלג.רק התצפית היתה פתוחה.
הפארק הלאומי ברייס קניון (Bryce Canyon) – קניון ברייס עצמו מדהים. כיאה למקום השני ביופיו בטיול. ירדנו בשביל עד התחתית וחזרנו. שעה וחצי של נופים עוצרי נשימה.
הפארק הלאומי ארצ'ס (Arches) – נסענו למואב והגענו לכניסה לפארק הקשתות, הנקרא ע״ש הקשתות שיצר הטבע. בכל מקום רואים צוקים אדומים ענקיים, בצורות וגוונים מרהיבים. עצרנו פה ושם לתצפית או הליכה קצרה כדי לחוות את גודל התופעה. התעצלנו לעשות את המסלול הארוך לקשת המפורסמת, אבל יש נקודת תצפית קלה.
קולורדו
7/6/25 – 3/6
דורנגו (Durango) – הנסיעה לדורנגו ארכה 3 שעות. בדרך עצרנו בפארק הלאומי – Mesa Verde, בו אפשר לראות את כפרי האינדיאנים העתיקים שחיו בתוך הצוקים. לצערנו הפארק היה סגור חלקית והסתפקנו בתצפית. דורנגו עצמה עיירה חמודה, רחוב ראשי בסגנון המערב הישן בתי עץ יפיפיים, מעוצבים, מעוטרים בירוק ופרחים.
כביש 550 קולורדו – מדורנגו למונטרוז היה אחד היפים בטיול. קטע ממנו מזכיר קצת שוויצריה. עצרנו במעיינות החמים של Ouray. ומאוד נהנינו. היה קריר, אפילו טיפטף קצת והמים חמים נעימים.
הפארק הלאומי הרי הרוקי – ניסינו להיכנס לפארק רוקי מאונטיין מהעיירה אסטס, אבל צריך הזמנה מראש עד 14:00. גם הגשם הקל לא עודד אותנו להיכנס ולעשות טרקים, ובמקום זאת המשכנו להסתובב באזור היפה.
העיר דנבר והעיירה בולדר, קולורדו – ביקור אצל חברים. יומיים רגועים. מכאן היינו אמורים להמשיך לפארק הלאומי ילוסטון, אבל בשל תקלה מצערת (איבוד דרכונים) נאלצנו לוותר על החלק הזה ונסענו במשך מס' ימים לפורטלנד באורגון.
איך התמודדנו עם איבוד דרכון בארה"ב?
אחרי המרחצאות ב Ouray המשכנו למסעדה סאבווי, לקחנו סנדוויצ'ים וחזרנו לאוטו לאכול תוך כדי נסיעה. בשלב מסויים שמנו לב שהתיק איננו. חזרנו למרחצאות, שם הראו לנו צילום שהתיק היה איתנו כשעזבנו. לא העלנו על דעתנו שהשארנו את התיק בסאבוויי כי לא ישבנו שם, אכלנו באוטו. כמובן שדיווחנו למשטרה.
מה עשינו אחרי שאיבדנו את הדרכונים בארצות הברית? – נסענו לקונסוליה בסן פרנסיסקו אחרי שהזמנו תור ומילאנו את הטופס בקשה לדרכונים זמניים. שם עשו את הדרכון במקום. אחרי שבועיים התקשרו אלינו מהמשטרה בעיר של המסעדה ואמרו שמצאו את התיק, בודקים אותו וישלחו לכתובת במדפורד, שם נסיים את הטיול שלנו. לקח להם שבועיים לשלוח אבל יצא טוב, בדיוק כשהיינו צריכים אותם לטיסה להמשך הטיול במזרח ארצות הברית. התיק הגיע בשלמותו, כולל הארנק. את 20 הדולר שהיו בו – צירפו צ׳ק במקומו, ליתר ביטחון. (בהערות כתוב: עיצוב רשימה: הסרה מרשימה
עיצוב: כניסה בשורה ראשונה, כניסה משמאל)
מדינת וושינגטון
24/6/25 – 17
מפורטלנד (אורגון) יצאנו מזרחה לאורך נהר הקולומביה. כביש 84 לאורך נהר קולומביה ודי מהר עברנו לכביש 30 המקביל והיפיפה. בדרך עצרנו ליד מפלים, גשרים עתיקים וצמחיה עשירה. כשפנינו צפונה הכביש היה מדברי ושומם. רק בשעה האחרונה לייעד הכביש הפך הררי ומיוער סטייל שוויצריה.
לבנוורת' (Leavenworth) – שהומלצה לנו ע״י אושרה, היא עיירה גרמנית קטנה ונעימה בסגנון המערב הפרוע. ., הכביש באזור הררי, ירוק, משובץ במים ופרחים, יפה.
סיאטל
ביום הראשון עלינו ל־Space Needle לתצפית וראינו את מוזיאון הזכוכית של Chihuly (מדהים מדהים! גן עדן של צבע וצורה)
ביום השני, ביקרנו מוזיאון התעופה, פארק וושינגטון והגן היפני (נחמד, יפה, נעים, מתאים למנוחה).
ביום השלישי, סיירנו ב – Pike Place Market. עמוס, צבעוני ומעניין. אחר הצהריים סיור ב־Underground Tour בעיר שמתחת לעיר.
ביום הרביעי שלנו בסיאטל, ביקרנו בגן הבוטני של חברת אמזון. The Spheres המשמש מקום מנוחה ופגישות עבודה לעובדי אמזון.. הגן הבוטני הוא בעצם מבנה כדורי שקוף ובו צמחייה אמיתית. הוא פתוח לציבור ,ללא תשלום ,בשבת הראשונה והשלישית של כל חודש. ניתן להזמין כרטיסים שבועיים מראש, לא יותר. את היום סיימנו ב־Seattle Art Museum (מעניין. לא חובה.)
פארק אולימפיק בוושינגטון
בפארק אולימפיק בילינו 3 ימים, ביום הראשון טיילנו במסלול קצר ומקסים ל – Madisson Falls. ביום השני טיילנו במסלול Marymere Falls – הליכה של חצי ק״מ ביער-גשם יפהפה. משם המשכנו למסלול ל־Sol Duc Falls – הליכה ביער-גשם קסום, מפל עוצמתי ומרהיב, נשפך לבריכת טורקיז.
https://www.alltrails.com/trail/us/washington/sol-duc-falls-nature-trail
ביום השלישי, טיילנו במסלול ב־Hall of Mosses, שנראה כמו יער מכושף. ללא מפל אבל צמחיה ואווירה מדהימה, חווייה מיוחדת. בדרך דרומה עצרנו ב- Rubi Beach, חוף עם צוקים שצצים מהים וגזעי ענק על החוף. בסיום החלק הזה בחרנו להיות ספונטניים במשך שבוע.
לאורך חופי אורגון
29/6/25 – 25
מכאן המשכנו בנסיעה דרומה דרך חופי אורגון עם עצירות במספר מקומות:
גריבלדי – עצירה במוזיאון העפיפונים נחמד, אחר כך הגענו ל־Cape Disappointment, טיילנו ביער למגדלור.
״כף האכזבה״ נקרא כך בשל סוחר בריטי (1788) שקיווה למצוא שם את שפך נהר קולומביה, שהיה מסומן במפות, אבל השפך היה מלא חול ולא היה ניתן להיכנס לנהר בשייט (אח״כ סידרו את זה אבל השם נשאר).
ניופורט (Newport) – בבוקר עצרנו במחלבת Tillamook Cheese Factory המפורסמת בעיקר בגבינת הצ׳דר שלה. . מהגלריה בקומה השניה אפשר לראות את פס הייצור של הצ׳דר, מהחלב ועד החיתוך והאריזה. סיור מהנה וגלידה טעימה.
בהמשך היה ערפל ונאלצנו לוותר על שני אתרי חוף בדרך ולהמשיך היישר אל המלון המושלם שהזמנו, Inn Rodeway. (לא מצאתי את הקישור בבלוג).
למחרת מזג האוויר התבהר גילינו מקום יפהפה, צוקים בים, שחפים, קורמורניים וכלבי ים.
מפרץ יקואינה (Yaquina Bay) – ביקרנו במגדלור Yaquina Bay. ירדנו לחוף הים הנקי וכיפי. משם המשכנו דרומה ל־Heceta Head Lighthouse. המגדלור היה סגור, אבל המסלול ביער שמעליו יפהפה.
מדפורד (Medford) – הגענו למדפורד וסיימנו את הטיול. שבעים נופים וחוויות.
טיול בארצות הברית: מסלול טיול חודש וחצי במערב ארצות הברית >>










