הפוסט הזה מיועד לאלו שרוצים לבקר בסיני אבל לא יודעים מאיפה להתחיל, לאלו שאוהבים את סיני ומחפשים לחקור אותה לעומק וגם לאלו שרוצים לטייל בה אבל מפחדים.
גם אם לא תארזו מקל או תרמיל (או מזוודה) כרגע, שווה לשמור את הפוסט הזה במועדפים לשעת הצורך.
השענו אחרונה וחגרו את חגורת הבטיחות – אנחנו מתחילים:
סיני? מה סיני עכשיו? השתגעתם? לא מסוכן מידי שם?
בואו ונעשה קצת סדר:
כן, תמיד קיים חשש כזה או אחר כשנוסעים למקום לא מוכר. תמיד יהיו מי שיגידו לכם שנפלתם על הראש ו”זה לא הזמן עכשיו” ובכלל, חסרים מקומות לנסוע אליהם? לכל אלה אתם מוזמנים להנהן בנימוס ולהסביר ברוגע שיש אמנם עוד המון מקומות לראות בעולם, אבל כמה מהם נראים כמו גן עדן עלי אדמות ונמצאים ממש פה, מתחת לאף שלנו? אז במקום להתרפק על “איך פעם יכולנו לנסוע לסיני בלי לפחד” – זה הזמן לארוז תיק קטן, להזמין טיסה או אוטובוס לכיוון דרום (או לבדוק שמן-מים באוטו) ולהכין את עצמכם לחופשה שכולה שלווה אינסופית.
חצי האי הקסום חזר לאחרונה להיות יעד מועדף על תיירים מכל העולם ומישראל בפרט. עשרות אלפים חוצים את הגבול הדרומי מידי שנה בדרכם לחוף המועדף עליהם וחוזרים עייפים אך מרוצים ובעיקר רגועים. כולם יעידו על כך שהביטחון האישי נשמר ברמה די גבוהה במהלך החופשה. אם אתם נופשים במלון ממילא המתחם סגור עם שמירה, ואם בחרתם להתפנק בחושה, ודאי תבחינו בשוטרים שהולכים ושבים לאורך רצועת החוף ובאופן כללי לא מטרידים יותר מידי. חוצמזה, בינינו – איפה עוד תמצאו חופשה מפנקת כזאת במחירים כאלה?
אבל למרות מה שאנחנו כותבים כאן, חשוב לנו להביא לתשומת לבכם כי המטה ללוחמה בטרור פרסם אזהרת מסע של איום קונקרטי גבוה מאוד (שלא התעדכנה כבר שנים אך לטענתם רלוונטית גם היום).
איפה מתחילים?
בהתחלה. כלומר בכניסה לחצי האי, במסוף הגבול בטאבה על הדיוטי-פרי הקטן והצנוע שלו.
עוד לפני הדיוטי פרי תעברו את הצד הישראלי אחרי שתיפרדו מ-106 שקלים כדמי מעבר, ובצד המצרי זה יעלה לכם עוד פחות – 120 לירות מצריות ששוות בערך 25 שקלים. חובה לשלם במטבע המקומי אז עשו לעצמכם טובה ותחליפו קצת שקלים בלירות במעבר הגבול, רגע לפני שאתם יוצאים אל האוויר המדברי.
אל תיבהלו מהבודקים בצד הישראלי שיעקמו עליכם עין כאילו אתם נוסעים להבריח נשק. זה התפקיד שלהם. תחייכו יפה, תענו בנימוס והופ – אתם במצרים. עם הבודקים בצד המצרי, אגב, אל תתחכמו. זה לא שהם אנשים רעים, פשוט חוש ההומור פחות מפותח כנראה. לפעמים יש מישהו בעמדה, לפעמים אין. לפעמים יש שילוט, לפעמים אין. לפעמים צריך לחכות בלי שממש ברור למה, לפעמים הם צועקים אחד על השני סתם. ברוכים הבאים לסיני.
אז מלון או חושה?
זה כמובן תלוי בהעדפות שלכם ובתפיסה שלכם את המושג “חופש”, אבל כך או כך מובטחת לכם חוויה נפלאה.
המחירים, גם של המלונות היקרים ביותר, מצחיקים במונחים ישראלים – לילה בחדר סטנדרטי במלון שווה עם רצועת חוף פרטית ועשרות אטרקציות שונות יעלה בסביבות 130 ₪ בחורף ויכול להגיע עד ל-500 ₪ בשיא העונה (יולי-אוגוסט). אם אתם מעדיפים לחלק את הזמן שלכם בין הים האדום לבריכה, לקבל שירות ברמה של חמישה כוכבים, עם מסעדות, ברים, חדרים מאובזרים ואפילו קזינו חוקי למהדרין – מלון בסיני הוא הבחירה שלכם.
אם באתם בראש קליל יותר ואתם מעדיפים לישון ממש על שפת הים, תוכלו למצוא לאורך כל קו החוף חושות במחירים מגוחכים של 15 ₪ ללילה לפשוטות ו 40 ₪ ללילה למושקעות עם רצפה מבטון יצוק. נכון, רמת הניקיון והתחזוקה די מאתגרת, אבל האדם הוא יצור סתגלן מטבעו ומהר מאוד מתרגלים לסביבה המקומית. מתחמי החושות נראים פחות או יותר אותו דבר – מתחם מרכזי עם מסעדה והמון מקום להשתרע על כריות ומזרנים, וסביבו חושות שהם בעצם ה”חדרים” שלכם. ערסלים מזמינים תלויים בכל פינה ובאופן כללי הכל נראה כאילו בהילוך איטי – שלווה, רוגע ושקט של מדבר.
מה עושים כל היום?
מכירים את הביטוי “להיזרק בסיני”? אז זה. חול נעים, ים שטוח, שמש מלטפת ואחוזי לחות נמוכים לא ישאירו אתכם רגע אחד מיותר בתוך החושה. זה הזמן לקרוא את הספר שמונח לכם על השידה כבר חודשים ולא הצלחתם לסיים, לנהל שיחה אמיתית – לא כזו שמופרעת כל רגע מצלצול של הודעת וואטס-אפ – עם הפרטנר/ית שלכם לחופשה, להתאמן על השיר שאתם אוהבים לנגן בגיטרה, לשתות תה ובעיקר למלא מצברים. רק אל תצפו שקנקן התה יגיע בזמן.
אבל סיני לא זונחת גם את מיטיבי הלכת – יש טיולים מאורגנים עם מדריך לאזור ההר הגבוה וסנטה קתרינה, אפשר לטייל על גמל לאורך החוף או לשכור שנורקל, משקפת וסנפירים ולהתרשם משוניות האלמוגים הנדירות של הים האדום. כל האופציות האלו פשוט יגיעו אליכם בזמן שתרבצו על החוף. וגם אם לא, בעל החושה תמיד ישמח לסייע ולקשר אתכם עם האנשים הנכונים.
אם אתם במלון, צוות המלון כבר ידאג למלא את הזמן שלכם באטרקציות שונות וזה כמובן בנוסף למועדוני בריאות, מגרשי טניס וגולף, פעילות ימית, מסעדות עם אוכל מעולה ופאבים שינעימו לכם את הזמן ואת השהייה.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת
- התקופות המומלצות לביקור מבחינת מזג האוויר בסיני הן באביב (מרץ – מאי) ובסתיו (ספטמבר – נובמבר)
- אוכל – קשה לדבר על האוכל בסיני מבלי ליפול לאגדות האורבניות על ארוחת בוקר שמגיעה בצהריים. אבל בסיני האגדות הופכות למציאות.
החושות מציעות אוכל סטנדרטי זול ואפילו די טעים – קוסקוס עם ירקות, פיצה, טוסטים, חביתות וסלט.
בבתי המלון מן הסתם אין בעיה של מבחר ושל תזמון, אבל אם אתם בחושה, קחו בחשבון מקדם זמן של שעה, פחות או יותר, מרגע ההזמנה ועד לביס הראשון. - יתושים – יש והרבה! שוב, פחות רלוונטי למתפנקים במלון אבל לשוכני החושות חובה להצטייד באלתוש והמהדרין יביאו איתם גם כילה שתכניסם תחת כנפה על מנת לעבור את הלילה בשלום. בחלק מהחושות יש כילה שאפשר לקבל ללילה. פשוט לשאול את בעל הבית.
- טיסה – אם אתם מתכוונים לחזור מאילת בטיסה, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לכם זה לא לומר בבידוק לפני הטיסה שאתם חוזרים מסיני. אם חשבתם שהבודקים במעבר הגבול בטאבה מעקמים עליכם פרצוף, זה עוד כלום לעומת אלה בשדה התעופה הקטן של אילת. אם אתם ממש חסרי מזל גם ייקחו אתכם לתשאול ולעתים גם חיפוש לא נעים. תחסכו לעצמכם את אי הנעימות עם שקר לבן קטנטן שלא מזיק לאיש ותספרו על כמה כיף היה לכם ברויאל ביץ’.
טיסה נעימה.
* המידע באדיבות אתר Sinai Vibes
מידע נוסף על סיני ניתן לקרוא באתר Sinai Vibes שמוקדש אך ורק לנושא זה.